SM Guld 2019

Tänkte det var dags att göra en liten kort summering av vad som hänt den senaste tiden. Som de flesta kanske vet öppnade jag säsongen riktigt starkt och hade en trygg ledning i MXSM efter fyra tävlingar. När vi sen hade ett litet break passade jag på att köra ett långlopp i enduro, stångebroslaget. Gjorde en bra start men efter 1,5varv gjorde jag en liten marksyning och bröt vänster nyckelben. Blev lite panik och jag åkte till Belgien för att få de opererat. Allt gick bra och cirka tre veckor senare var jag tillbaka på hojen igen. Hann inte köra så mycket innan nästa MXSM men jag vann ändå ett heat och slutade tvåa totalt i Årsunda. Vid nästa tävling i Borås hade jag hunnit köra betydligt mer och kände att jag var i bra form igen. Jag vann två av tre heat och utökade min ledning i totalen inför sista deltävlingen i Tibro. Vid sista tävling körde jag lite lugnare och tänkte mest på totalen och att köra så säkert som möjligt. Förutom en mindre vurpa i första heatet så gick det felfritt och jag kunde rulla i mål som Svensk Mästare för femte gången!! Kändes sjukt skönt efter en grym säsong!! Trots nyckelbensbrottet så har denna säsongen verkligen varit så fantastiskt rolig. Har kört på en riktigt bra hoj i ett grymt team och vi har verkligen varit sjukt sammansvetsade hela året. Två veckor efter var det dags för Lag VM som jag blivit uttagen att köra för åttonde gången. Denna gången på en uppbyggd bana i Holländska Assen. Lördagen började grymt bra med en sjundeplats i kvalheatet, där jag faktiskt körde i mål före Gautier Paulin från frankrike som slutade fyra i årets VM-serie. Tyvärr regnade det galet mycket natten mellan lördag/söndag och banan verkligen flöt när vi skulle köra våra heat. I första heatet gjorde jag en dålig start och när jag väl kört upp mig hyfsat tvingades jag byta glasögon och sen var de mer eller mindre kört. I andra heatet gjorde jag en bra start och låg 12a tills det bara var några minuter kvar. Fick tyvärr lite tekniska problem, som vi definitivt inte var ensamma om denna helgen. Tvingades tyvärr bryta vilket var tråkigt, men inte mycket vi kunde gjort bättre i de brutala förhållandena. Lite synd att ett annars fantastiskt motocrossår slutade så. Just nu när jag skriver detta så sitter jag på båten till Gotland. Är på väg för att träna och testa inför nästa helg när GGN (världens största endurotävling) går av stapeln. Ni får hålla tummarna så hörs vi efter det ??Comments are closed.