SM Linköping

MXSM LINKÖPING

Heat 1: Gjorde en bra start och var först in i startsvängen… Gled ut lite för långt i startsvängen men var ändå ut som tvåa. Fick in ett riktigt bra flyt och efter några varv kom jag upp i ledning och körde i mål som segrare.

Heat 2: Återigen gjorde jag en bra start men tyvärr samma visa som i lördagens heat… Gled ut för långt och Kevin Strijbos från Belgien smet förbi på innern. Jag tog sen rygg på honom och fick tugga grus och sten i ungefär trettio minuter! Försökte flera gånger men kom aldrig om. Körde i mål som tvåa, lite besviken på placeringen men körningen kändes riktigt bra.

Heat 3: Grymt utsläpp och hade några meter tillgodo in till första svängen. Bromsade tidigare och gick snålt på innern och kom ut som etta! Fick in ett grymt bra flyt och allt kändes jättebra. Hade som mest en lucka på tio sekunder men när vi började varva blev det lite jojo-effekt. Jag tappade lite något varv och Brylyakov (Ryssland) som låg tvåa tog in lite något varv. Med tre varv kvar såg jag att jag hade en trygg lucka så jag kunde backa av litegrann. Körde i mål som segrare och var sjukt nöjd!! Men efter heatet kom tävlingsledaren och sa att jag hoppat på gulflagg (?!) och att jag kommer bli nerflyttad tio placeringar. De hade själv inte sett det men fått rapport från någon funktionär. Jag var 100% säker på att jag INTE hoppat förbi flaggbåset på detta hoppet. Det är en platå som går uppför och flaggbåset är placerat i landningen, så man kan t.om hoppa hela hoppet utan att hoppa förbi flaggbåset. Förespråkar inte på något vis att man ska hoppa på gulflagg, men vi som förare kan ju inte förväntas att sakta in eller att inte hoppa INNAN flaggbåset?! Hur som helst accepterade jag inte beslutet eftersom jag visste att jag inte gjort fel, dessutom var det väldigt många som jag inte känner eller som inte hade med saken att göra som kom fram och sa att jag inte gjort fel. Jag la in en protest och efter att juryn sett film på incidenten såg de att jag inte gjort något fel eller hoppat förbi flaggbåset, de valde att godkänna min protest och ge tillbaka segern som jag förtjänat! Detta kändes naturligtvis grymt skönt men samtidigt var det tråkigt att jag aldrig fick stå överst på pallen! Jag har verkligen jobbat stenhårt för de här resultaten och förtjänade resultatet. Men men, skönt att det ändå ”löste” sig tillslut.

Vill passa på att tacka alla som hjälper mig, och ALLA som var på plats och hejade! Hade grymt publikstöd runt banan 🙂Comments are closed.