Har vunnit SM fyra gånger – nu är han klar för Vimmerby MS

Skåningen Filip Bengtsson är fyrfaldig svensk mästare i motocross. Nu har 27-åringen från Tomelilla flyttat till Vimmerby och tidigare i veckan blev övergången till Vimmerby MS klar.
– Det vore kul om jag kunde vara med och få upp intresset för motocross i Vimmerby igen, säger Filip Bengtsson när vi träffar honom.

Många motorsporter är mycket starka i Vimmerby. Motocrossen är för närvarande inte en av dem. Men kanske kan sporten få ett uppsving nu. I veckan blev nämligen Filip Bengtssons övergång till Vimmerby MS klar. Därmed får VMS en regerande svensk mästare i klubben.

Hyllar anläggningen

Varför ska han då köra för Vimmerby? Frågan är berättigad och har sitt självklara svar.

– Jag har mer eller mindre flyttat hit. Min tjej (Felicia Blom) är från Vimmerby så jag har varit här till och från. Jag har sagt att jag inte ska flytta till Vimmerby, men nu har jag inte varit i Skåne sedan i november så nu har jag väl gjort det, skrattar Filip Bengtsson.

Crosstjärnan trivs bra i sin nya hemstad.

– Absolut. Det är dessutom ett jäkla stort motorintresse här. Enduron är riktigt stor och jag hoppas att crossen ska få ett uppsving.

Hur ser du på möjligheterna till det?

– Ur crossynpunkt så har Vimmerby en av Sveriges bästa anläggningar. Banan håller sjukt bra klass och den skulle gå att göra ännu bättre och det hoppas jag att vi kan göra framöver. Det vore kul om klubben kunde söka en SM-deltävling och få upp statusen lite på det sättet. Jag skulle till och med säga att banan håller väldigt hög internationell klass. 

Bra träningsmöjligheter

Filip Bengtsson har i ett antal år varit en av Sveriges absolut vassaste motocrossåkare. På meritlistan finns bland annat fyra SM-guld, varav tre i den största klassen.

– Jag vann SM förra året och ska försöka göra samma sak i år. Det vore kul om jag kunde vara med och få upp intresset för motocross i Vimmerby igen. Jag vet själv från när jag var liten att det är kul med förebilder som finns nära.

SM-serien drar igång redan nästa helg med deltävling i skånska Landskrona. Totalt ska sju deltävlingar köras under året och vid varje tävlingshelg avgörs tre heat.

Hur är formen?

– Jag har haft bra träningsmöjligheter här så den känns bra. Det är fina endurospår i Vimmerby så jag har fått många körtimmar under vintern. De två senaste månaderna har jag gått över till cross och den gångna helgen körde jag en inbjudningstävling i Halmstad där det gick bra.

Körde VM i fjol

Filip Bengtsson har också erfarenhet från VM, men där blir det ingen satsning i år.

– Jag körde VM så sent som förra året. Som bäst har jag varit totalnia i en VM-deltävling. Det går en tävling i Uddevalla i år och den har jag väl tänkt att köra, sen får vi se om det blir något mer i VM. Jag kommer också försöka köra någon tävling i de holländska och tyska mästerskapen.

VMS-stjärnan kommer även att köra lite endurotävlingar under årets gång.

– Det är crossen som är prio, men det blir lite enduro på sidan om också. Jag har tänkt att jag ska köra varvloppen Gotland Grand National, Stångebroslaget och Ränneslättsloppet. Jag har aldrig kört dem tidigare, men nu känns det som att det är dags, säger Filip Bengtsson.

Linus Johansson

linus.johansson@dagensvimmerby.se

073 843 54 27

Taggar i artikelComments are closed.