Nyhetsbrev Försäsongen 2019

Då har nya året dragit igång och det har till skillnad från åren innan varit full fart på tävlandet redan nu i januari.  Som det flesta av er redan vet så har jag bytt till Husqvarna i år och kommer koncentrera mig mer på nationella tävlingar än åren innan.  Jag skrev i slutet av förra året på för Husqvarna Sverige och kommer att köra för Bloms MX i Vimmerby.      Nu när jag kör Husqvarna har jag möjligheten att även köra enduro, vilket är anledningen till att det blivit mer tävlingar så här års än tidigare. Motocross kommer såklart fortfarande vara prio ett men jag känner att enduron är ett riktigt bra komplement och det är kul att bryta mönstret och göra något nytt. Annars blir det lätt att man bara kör på som åren innan och att utvecklingen stannar upp.

Vintercupen Skaraborg

Tanken från början var bara att det skulle vara en rolig grej men sen anmälde jag mig till en vinterserie som körs i Skaraborg. Första tävlingen gick i Skövde och eftersom jag inte kört någon tävling innan var jag inte seedad och fick starta långt bak, likt Vasaloppet om man är oseedad. På de här tävlingarna kör man två olika slingor, som ska köras ex antal varv under två timmar. Det hela rullade på fint och jag var tvåa efter Sveriges bästa enduroförare Albin Elowsson, men före Robert Friberg som var tvåa på SM 2018. Efter ca 90min körning var jag ungefär två minuter efter segraren. Eftersom det mesta var nytt för mig var jag ändå ganska nöjd, helt nöjd kan man som sagt inte vara över att vara första förlorare…  Andra tävlingen gick sen i Falköping där jag återigen slutade tvåa. Ledde faktiskt halva tävlingen och var ”bara” 35 sekunder efter i mål denna gången. Två helger senare var det dags för tredje tävlingen i Tidaholm. Här öppnade jag riktigt starkt och kände att det vara en bana som passade mig riktigt bra. Det var hela tiden jämt mellan mig, Elowsson och Oskar Ljungström som även är en annan riktigt duktig enduroförare. Tycker att jag körde riktigt bra men tyvärr räckte det inte hela vägen då det saknades 1,4 sekunder upp till Ljungström. Så en ny andraplats med denna gången tio sekunder före Elowsson som jag varit efter i de två tidigare tävlingarna.

DM Vrigstad

I helgen som var körde jag en annan serie som ingår i DM-södra som gick i Vrigstad. Det var en lite svårare och mer teknisk bana än vad de andra har varit, men jag tycker att körningen stämde bra och jag fick in ett bra flyt bland den småländska stenen… Vann min klass med nästan tre minuter, så äntligen kom en seger 😉 Nu till helgen är det dags för fjärde tävlingen i Vintercupen i Karlsborg. Efter det är tanken att det ska bli lite mer motocrosskörning, om vädret tillåter. Tanken är att vi ska åka ner mot Holland senare i februari, eftersom vädret där nere varit ungefär samma som hemma så har det inte känts lönt att åka innan. Som sagt har det varit riktigt roligt att göra något annorlunda, särskilt nu när det gått såpass bra som det gjort. Känns som att jag kommer ha nytta av detta sen när jag kommer igång med crossen och det är kul att vara igång och tävla så här tidigt på säsongen.  // Filip ”Fillibang” Bengtsson    

 Comments are closed.