SM Finspång

I helgen som var körde vi sista SM-deltävlingen i Finspång.

Finspång är en bana som jag alltid trivts bra på. Det är en sandbana, men inte lika sandig som t.ex Landskrona. Det blir alltid väldigt stalpigt och jobbigt. Jag vann mitt första SM-heat här 2009, och min första SM-deltävling 2010.

Tills i år hade de lagt på lite sand på de “hårdare” partierna. Jag tyckte att det blev till det bättre och de värsta trottoarkanterna som funnits åren innan blev inte lika stora och skarpa. Helt klart pluspoäng till klubben där.

Jag hade en riktigt bra helg och var snabbast på träning/tidsval på lördagen. Vann sen mitt kvalheat och båda finalheaten på söndagen.

Jag måste ge ett stort tack till alla på JE68/KTM, min hoj var så kallat “on Point” hela helgen.

Nu till helgen är det dags för årets och världens största motocrosstävling i Kegums, Lettland. Det är Lag VM som står på kalendern och det ska bli riktigt kul!! Vi har ett riktigt bra lag och jag ser framemot att köra mot världens bästa förare.

Filip BengtssonComments are closed.