VM Uddevalla

I helgen var det så dags för den största tävlingen i Sverige, VM
i Uddevalla!!

Detta var min andra VM deltävling för året, och jag var riktigt taggad. Jag har verkligen lagt mer mycket tid på att förbättra min hårdbanekörning och nu var det upp till bevis.
Jag vet att det är otroligt viktigt att vara med direkt på träningen när man kör VM. Få in flytet och känslan av att man hänger med. Jag var åtta på träningen och sjuttonde på tidskvalet. Körde lite för stressigt när jag skulle sätta ett bra varv på tidskvalet. Men jag fick ändå en hyfsad grindposition till kvalheatet.

Jag var riktigt taggad inför kvalheatet. Gjorde en bra start och hängde med bra hela tiden. Låg trettonde tills det var tre varv kvar och jag missade i en platå och blev omkörd. När jag sen försökte ta tillbaka blev jag omkörd av ytterligare en till. Riktigt frustrerande men körde i mål på en 15:e plats.

På söndagen var jag riktigt taggad på morgonen. Fick in ett så jäkla gött flyt och hade SNABBASTE tiden! Riktigt coolt.

Mellan träningen och heatet var det fyra timmar och jag gick och la mig en stund för att vara pigg inför mitt heat. När jag vaknade kände jag mig konstig i kroppen men tänkte inte mer på det… Men jag märkte att något var fel när jag behövde gå på toa fyra-fem gånger innan första heatet.

Vi hade pratat innan heaten om att jag skulle försöka göra bra starter och sen bara hålla i så länge jag kan.

Jag gjorde en okej start i första och körde snabbt upp mig till tolva. Jag kände publikstödet runt hela banan och gav verkligen 100%!! Efter 20min var jag helt tom, hade inget bränsle kvar. Gick klockrent in i den berömda väggen, hårdare än någonsin! Ungefär som Elofsson när han jagade den dopade tysken… sista minuterna var riktigt slitsamma och jag fick nöja mig med att vara 18:e i mål.

Jag mådde riktigt dåligt mellan heaten. Försökte få i mig något, men det mesta kom upp igen. Kände mig riktigt svag inför andra heatet, men bestämde mig för att köra.

Jag visste att min enda chans var att göra en bra start och hänga med i början. Var grymt fokuserad och gjorde ett bra utsläpp. Var femma i början och försökte kriga på så länge det gick. 15:e plats i mål och ytterligare några VM-poäng!

Efter heatet spydde jag och mådde riktigt kasst. Fick kalla på läkare, men efter att jag legat med dropp och vilat lite mådde jag bättre igen.

Måste passa på att tacka alla som var i Uddevalla. De publikstödet jag hade under helgen, men framförallt i andra heatet var fantastiskt!!

Nu ser jag framemot nästa VM-deltävling som går i Finland i helgen.

Filip Bengtsson 64Comments are closed.