SM Landskrona

Då var årets första SM-deltävling avklarad.

Ni som kör cross kanske någon gång har kört ut på en bana och direkt känt att “fyf*n detta känns bra”? Precis så kände jag i helgen. Hade en sjukt grym känsla direkt när jag körde ut på startträningen.

Lördagen började med träning på förmiddagen följt av tidskval på eftermiddagen. Banan var slät på förmiddagen men hade blivit lite mer uppkörd tills eftermiddagens tidskval. Jag var snabbast både på träning och tidskval, men faktiskt lite snabbare på tidskvalet trots att banan var mer uppkörd.

Söndagen började med träning på morgonen. Banan hade nu blivit mer uppkörd och vallarna i svängarna hade satt sig lite bättre. Jag hade snabbast tid och var riktigt taggad inför heaten.

I första heatet gjorde jag ett hyfsat utsläpp, men när jag skickade i trean fick jag ett jäkla bett. Jag hängde långt bak och var först in i startsvängen. Det var ett tag sen jag var först i en start och tänkte att det var bäst att utnyttja det nu. Jag visste precis vilka spår jag skulle köra och efter första varvet hade jag skapat en lucka på sex sekunder. Jag försökte dra så mycket jag bara kunde i fem-sex varv. Jag ville verkligen vinna heatet och inte ta några onödiga risker. Körde i mål som segrare, 40sec före Indrek Mägi och Kim Lindström.

Inför andra heatet var jag riktigt taggad. Jag gjorde ett bättre utsläpp men fick inte riktigt samma driv på startrakan. Det blev en kamp med Rickard Sandberg in i startsvängen, men han var ett framhjul före och jag gled ut lite i svängen. Tappade Lindström och Tom Söderström men kunde snabbt ta mig förbi dem igen. Tog mig sen förbi Sandberg ut på andra varvet och försökte skapa en lucka direkt. Banan var riktigt uppkörd, men samtidigt så jäkla rolig. Min fjädring var riktigt bra och jag kunde pusha ordentligt i början. Jag gjorde några misstag när det var fem minuter kvar och när pappa skrev “säkra” på tavlan valde jag att ta det lugnt de sista varven. Jag ville verkligen pusha hela vägen in i mål, men kände att det var onödigt att ta för stora risker! Kändes otroligt skönt att köra i mål som segrare även i detta heatet.

SM-säsongen kunde verkligen inte börjat bättre!

Jag vill ge ett stort tack till mitt team och alla mina sponsorer som var på plats. Hoppas att ni känner er delaktiga i det här!!! 🙂

Även ett stort tack till alla andra som var på plats och hejade på mig, det är väldigt uppskattat 🙂

Filip Bengtsson #6413 responses to “SM Landskrona”

 1. LED Sign says:

  Your way of describing everything in this post is truly pleasant, all be able to effortlessly know it, Thanks a lot.

 2. vip print says:

  It’s fantastic that you are getting ideas from this
  post as well as from our argument made at this time.

 3. locksmith says:

  It’s hard to come by well-informed people about this topic, but you seem
  like you know what you’re talking about! Thanks
  Locksmith San Antonio Texas ™
  6830 Spring Garden St
  San Antonio, TX 78249
  (830) 730-4236

 4. hello!,I love your writing so a lot! proportion we keep up a correspondence extra
  about your post on AOL? I need an expert on this area to solve my
  problem. May be that’s you! Having a look forward to see you.

 5. The other day, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now
  broken and she has 83 views. I know this is entirely
  off topic but I had to share it with someone!

 6. Danilo says:

  Excellent way of explaining, and good paragraph to taqke data on the topic of my
  presentation subject, which i am going to deliver in academy.

 7. Wow, this article is pleasant, my sister is analyzing these kinds of things, thus I am going to tell her.

 8. vinyl cling says:

  That is really fascinating, You are a very professional blogger.
  I’ve joined your rss feed and look forward to in quest of extra of your magnificent post.
  Also, I’ve shared your website in my social networks

 9. If some one needs expert view on the topic of running a blog
  after that i recommend him/her to visit this weblog, Keep up the fastidious job.

 10. I could not resist commenting. Well written!

 11. Asking questions are actually good thing if you are not understanding anything completely, but this post gives pleasant
  understanding yet.

 12. I got this web site from my pal who informed me about this web page and now this
  time I am visiting this site and reading very informative articles at
  this time.

 13. VedaZDauzart says:

  Good day! I just wish to offer you a huge thumbs up for that great information you’ve got here for this post.
  I am going to be returning to your site for additional soon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Fill out /Fyll i: *