SM Landskrona

Då var årets första SM-deltävling avklarad.

Ni som kör cross kanske någon gång har kört ut på en bana och direkt känt att “fyf*n detta känns bra”? Precis så kände jag i helgen. Hade en sjukt grym känsla direkt när jag körde ut på startträningen.

Lördagen började med träning på förmiddagen följt av tidskval på eftermiddagen. Banan var slät på förmiddagen men hade blivit lite mer uppkörd tills eftermiddagens tidskval. Jag var snabbast både på träning och tidskval, men faktiskt lite snabbare på tidskvalet trots att banan var mer uppkörd.

Söndagen började med träning på morgonen. Banan hade nu blivit mer uppkörd och vallarna i svängarna hade satt sig lite bättre. Jag hade snabbast tid och var riktigt taggad inför heaten.

I första heatet gjorde jag ett hyfsat utsläpp, men när jag skickade i trean fick jag ett jäkla bett. Jag hängde långt bak och var först in i startsvängen. Det var ett tag sen jag var först i en start och tänkte att det var bäst att utnyttja det nu. Jag visste precis vilka spår jag skulle köra och efter första varvet hade jag skapat en lucka på sex sekunder. Jag försökte dra så mycket jag bara kunde i fem-sex varv. Jag ville verkligen vinna heatet och inte ta några onödiga risker. Körde i mål som segrare, 40sec före Indrek Mägi och Kim Lindström.

Inför andra heatet var jag riktigt taggad. Jag gjorde ett bättre utsläpp men fick inte riktigt samma driv på startrakan. Det blev en kamp med Rickard Sandberg in i startsvängen, men han var ett framhjul före och jag gled ut lite i svängen. Tappade Lindström och Tom Söderström men kunde snabbt ta mig förbi dem igen. Tog mig sen förbi Sandberg ut på andra varvet och försökte skapa en lucka direkt. Banan var riktigt uppkörd, men samtidigt så jäkla rolig. Min fjädring var riktigt bra och jag kunde pusha ordentligt i början. Jag gjorde några misstag när det var fem minuter kvar och när pappa skrev “säkra” på tavlan valde jag att ta det lugnt de sista varven. Jag ville verkligen pusha hela vägen in i mål, men kände att det var onödigt att ta för stora risker! Kändes otroligt skönt att köra i mål som segrare även i detta heatet.

SM-säsongen kunde verkligen inte börjat bättre!

Jag vill ge ett stort tack till mitt team och alla mina sponsorer som var på plats. Hoppas att ni känner er delaktiga i det här!!! :-)

Även ett stort tack till alla andra som var på plats och hejade på mig, det är väldigt uppskattat :-)

Filip Bengtsson #64703 Responses to “SM Landskrona”

 1. Opal says:

  Heya this is kinda of off topiic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors
  or if yyou havge to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding know-how so I wanted to gget guidance from someone with experience.
  Any help would bbe enormously appreciated!

  my site – dating site called tender – Opal,

 2. Thanks for finally writing about > SM Landskrona « Fillibang.com < Liked it!

  Look at my blog … club flyers bulk

 3. Let them understand the reason you gave the product or service
  the star rating that you just did.

  Because with this, Amazon is definitely an effective marketplace for the independent
  seller to sale pre-pwned or new books, DVDs, and
  also electronics. You can pick from books, music, video, electronics, toys, household and a lot of
  other items. However, you will discover times once the process uses a
  bit longer, typically because of a delay in providing payment information. Customers can use for a plastic card by
  mail, above the phone, at the. amazon myk (http://shop-viunagroup.com) Because with this, Amazon is
  definitely an effective marketplace for the independent seller
  to sale pre-pwned or new books, DVDs, and also electronics.
  You can pick from books, music, video, electronics,
  toys, household and a lot of other items. However, you will discover times
  once the process uses a bit longer, typically because of a delay in providing payment
  information. Customers can use for a plastic card by mail, above the phone,
  at the.

Leave a Reply


five × = 35